5 vigtige love, der gælder, når du har kæledyr

Som ejer af et kæledyr har du ansvaret for mange ting. Du skal sørge for, at dine kæledyr får mad, motion og generelt bliver passet godt på dem. Hvilket ansvar har du som ejer af et kæledyr? Der er faktisk nogle regler og love, der gælder, når du har kæledyr, nogen som alle kæledyrsejere bør vide.

  1. Dit kæledyr skal være inde på din egen matrikel. Denne regel omfatter nok mest katteejere, for selvom man finder det almindeligt, at katte må fejdes frit, så er det faktisk ikke helt lovligt. Katte skal holdes inde på eget matrikel, og hvis man ikke kan holde den der så er det i værst tilfælde lovligt at skyde katten!
  2. Du kan få en bøde for at lade din hund løbe uden snor i det offentligt rum, hvis den ikke er i en hundepark. Hvis man ikke har kontrol over hunden, så skal man ikke slippe den løs heller ikke i en hundepark!
  3. Når du går tur med din hund, så er det for at din hund kan snuse til andre dufte og få aktiveret hjernen, så er det primært også for at den kan tisse og besørge. Men når den besørger uden for din matrikel, så skal du huske at samle op efter den! Hundelorte kan sprede sygdomme, så det er det er vigtigt at samle det op og bortskaffe den. – Samtidig er det også et emne, som kan få folk op i det røde felt, da det ikke er særlig hygiejnisk at efterlade en hundelort i en andens indkørsel.
  4. Du skal have et godt kendskab til, hvordan du passer dit kæledyr. Hvis du skal på ferie, skal du finde en person, der kan tage sig af dyret, mens du er væk. Du kan også finde et internat, uanset hvilket kæledyr du har, så kan du tage afsted på ferie med god samvittighed.
  5. Når hunden rammer de 3 måneder, så er det lovpligtigt, at hunden skal bære et hundetegn i halsbåndet. Det er en slags sikkerhed, hvis hunden løber væk. På hundeskiltet er det også lovpligtigt, at der står hundens ejers navn, samt adresse. Det kan også være en god ide at skrive et telefonnummer på, da det er nemmere at få kontakt, når alle alligevel har en telefon på sig i dag. Læs mere her.

Der er helt sikkert andre regler også, såsom at man ikke må have kaniner ellerkøns i bestemte områder, da det tiltrækker rotter. Så sørg for at undersøge regler og love, inden du anskaffer sig et dyr til familien.

Kategorier:

Et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *