Få et nyt hjem med nye friske faver

At male selv er passé

Der var engang, hvor vi danskere i stor stil selv stod for at male vores hjem, når det var påkrævet. Det har især været i forbindelse med ind- eller udflytning. Dette har været til skade for malerfaget, men heldigvis har tiderne skiftet, og det er nu blevet langt mere almindeligt at vælge den professionelle løsning og altså et lokalt malerfirma. Vi ser nærmere på denne forandrede mentalitet og hvilke fordele dette har medført.

Fra sparetider til kvalitet

Det var især i 1980’erne, at det blev udbredt selv at male. Dette skyldes, at økonomien led i denne periode, og der var derfor mange arbejdsløse og få penge i de danske husstandes rådighedsbeløb. Kombinationen af at have meget tid, som man har når man er arbejdsløs, og at have få penge, førte til at mange folk valgte at male selv. Dette hjalp naturligvis ikke malerne, der også havde brug for at tjene penge. I løbet af 90erne skiftede tendensen stille og roligt, og tendens var fuldstændig vendt i 00’erne. Dette var to årtier med økonomisk opsving, og en større og større fokus på kvalitet. Lige fra den økologi der kom ind i vores køkkener, til det interiør vi udsmykkede vores hjem med. Det var tiden hvor vi fik fladskærms-TV og bil nummer 2. Det blev også tiden hvor vi lærte at værdsætte det professionelle malerarbejde. Siden da har der været mindre udsving, blandt andet på grund af finanskrisen i 2008, men i det store hele har vi bevaret vores glæde ved kvalitet.

Vi maler for sjældent

Det der stadig hænger ved fra fordums sparementalitet, er at vi ikke maler udover når det er påkrævet. Dette er en synd og skam, da der er enorme potentialer for forskønnelse af rigtig mange danske hjem, ved blot at få et malerfirma ud og friske væggene på. Man bør overveje at få malet med nogle års mellemrum, da det mere end noget andet fornyer hjemmet, og giver følelsen tilbage af at bo i et splinternyt hjem. Pilen peger så småt i retning af, at folk vælger at male som en del af deres indretningsstrategi. Det er muligvis båret af programmer som Fra skrot til slot, der har vist hvor meget man kan udrette med få midler. At få malet er vitterligt ikke særligt dyrt, især hvis man sammenligner med prisen for et nyt møbel, og det er en forbedring af hele boligen, ikke bare af et lille hjørne af den, som et møbel eksempelvis pryder.

Nemt at finde en billig maler i Næstved

Det er blevet rigtig nemt at finde sin lokale maler i Næstved, og det på en smart økonomisk måde endda. Der findes nu hjemmesider, såsom maler-oversigt.dk, der tilbyder at kontakte op til tre lokale malerfirmaer, som så bedes om at sende dig deres tilbud på dit projekt. Med disse tre tilbud i hænderne er du sikret, at du ikke betaler overpris, og du kan i ro og mag træffe din beslutning på et oplyst grundlag. Så undgår du at betale for meget, og du har stadig en lokal maler til opgaven.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *