5 sjove ideer til julefrokosten

Julefrokosten er ofte en af de helt store højdepunkter, hvor alle medarbejdere mødes, spiser god mad, hygger og laver alle mulige former for underholdning.

Er du allerede begyndt at tænke på planlægningen til dette års julefrokost? Måske har du allerede styr på gæster og mad? Underholdningen er dog også en helt essentiel del af julefrokosten. Vi har derfor her samlet 5 sjove ideer til julefrokosten i firmaet.

Pakkeleg

Pakkeleg er en klassiker, når det kommer til julefrokost-lege. I pakkeleg kan alle vinde både store og små præmier, hvis de slår rigtigt med en terning. Det kan altid være rigtig sjovt, især hvis der er nogle med som elsker konkurrence. I kan dog også spille pakkeleg med en twist. I stedet for at have mange små gaver, så har man en eller flere større gaver. Fremgangsmåden er den samme, men hvis en person får en 6’er, må vedkommende begynde at pakke gaven op, dog iført grydelapper. Imens deltageren er i gang med at pakke op, går raflebægret med terningen videre til den næste person – og når der så igen er én, der slår en 6’er, skal den, der er ved at pakke op, give både gave og grydelapper videre, så den næste kan få lov at pakke op. Når gaven er helt pakke ud, er det der får den pakket op, der får lov at beholde gaven. Man kan her spille flere runder, hvis man har flere gaver.

Book underholdning

Til en firmajulefrokost, kan det hurtigt blive sjovt, hvis man booker underholdning udefra, så man ikke selv skal finde på alle ideerne selv. Det kunne f.eks. være en komiker, et band eller en tryllekunstner, der kan sætte skub i festen og underholde gæsterne gennem aftenen.

Quiz

Quizzer er altid sjove, især til en firmajulefrokost, hvor deltagerne kan gætte ting om deres kollegaer (måske endda hemmeligheder). Legen er egentlig meget enkel. Inden festen starter, laver arrangørerne en quiz, hvor de andre deltagere skal svare på det spørgsmål, der bliver stillet, Det kan gøres i plenum, hvor man råber svaret eller rækker hånden op – eller ved at deltagerne skrifter svaret ned på papir, hvorefter man finder vinderen ud fra den med flest rigtige svar. Vil man gøre det lidt mere socialt, kan man bruge en Kahoot. Det er et sjovt online spil, hvor deltagerne afgiver deres svar via deres smartphones. Her er fordelen også, at man kan finde en masse andre quizzer, som andre har lavet og spillet til deres julefrokoster.

Gæt en julesang

Det er jo JULEfrokost, så den må også gerne være lidt julet. En sjov leg kan være, at I skal gætte en julesang. Den kan leges på flere måder:

  1. I kan spille en sang, og så skal deltagerne gætte, hvilken julesang, der er tale om. Den der gætter flest julesange, vinder legen og kan få en præmie.
  2. I kan læse en linje op fra en populær (eller upopulær) julesang, og så skal deltagerne gætte hvilken sang linjen kommer fra. Hvis ingen kan gætte det, skal næste linje læses op. Her gælder det også om at gætte flest rigtige sange for at vinde legen og evt. præmien.
  3. I kan spille julesangen baglæns, og så skal deltagerne gætte julesangen. Det kræver lidt mere teknisk snilde og er også lidt sværere, men her handler det også om at gætte flest sange.

Ugly sweater konkurrence

I stedet for at alle klæder sig i dit fineste tøj, kan I også gøre hele aftenen til en konkurrence om, hvem der kan finde den grimmeste julesweater. I skal så alle sammen komme i en grim julesweater, have taget et billede og så skal I alle sammen stemme anonymt om, hvem der har fundet (eller måske lavet) den grimmeste julesweater. Vinderen er den med fleste stemmer og finder evt. en præmie.

Julefrokosten er selvfølgelig en slags gave til medarbejderne, men derfor må du altså ikke spare på julegaver til medarbejdere. Der er nemlig alt for mange fordele forbundet med at give en firmajulegave til alle medarbejdere. Det skaber loyale, glade og motiverede medarbejdere, som er villige til at yde en ekstra indsats, både op til jul og når de kommer tilbage fra juleferie. Det er altså ikke firmajulegaven, du skal spare væk!

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *