Beskyttelse mod fald: Hvad du skal vide, når du arbejder i højder

Arbejde i højden kan være farligt, uanset hvilken branche du arbejder i. Derfor er det vigtigt at forstå de involverede risici og træffe de nødvendige forholdsregler. En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at sørge for, at du har det rigtige faldsikringsudstyr. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvilke faldsikringssystemer der findes, og hvordan de kan hjælpe dig med at holde dig sikker, når du arbejder i højden.

Hvad er faldsikring?

Faldsikring er et system, der beskytter dig mod at falde. Det kan være så simpelt som at bære en sele med lænker fastgjort til et ankerpunkt, eller det kan omfatte brug af rækværk og personlige faldsikringssystemer (PFAS). Eksempler på PFAS omfatter horisontale livliner og vertikale livliner. Der findes også bærbare ankre som mobile platforme for faldsikringssystemer.

Der findes forskellige typer faldsikringsudstyr, men du bør altid sikre dig, at det opfylder kravene til din branche og jobtype. Hvis du er usikker på, hvilket udstyr der passer bedst til dine behov, kan du kontakte en virksomhed, der har specialiseret sig i sikkerhedsløsninger som Faldsikringdanmark! Typer af faldsikringssystemer

Der findes forskellige typer faldsikringssystemer. Her er en kort oversigt

En lanyard er et kort stykke reb eller kabel, der kan bruges til at fastgøre en genstand sikkert, så den ikke kan bevæge sig frit, når du ikke bruger den. De fås i forskellige længder og kan være fremstillet af forskellige materialer, herunder rustfrit stål, galvaniseret stål og aluminium.

En sele er et stykke tøj, der bæres rundt om kroppen. Det er normalt fremstillet af stærke, holdbare materialer som polyester eller nylon. En sele skal sidde godt fast, så den ikke bevæger sig, når du arbejder på en stige eller andet udstyr, der kan forårsage personskade, hvis det glider ud under dig.

Hvis du er i tvivl om, hvordan reglerne er, så kan du blive klogere på Faldsikringdanmarks hjemmeside, og læs om sikkerhedsudstyr her.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *