Skal du flytte landsdel for dit nye arbejde? 3 ting du skal huske hvis du skal flytte langt væk

Har du fået nyt job? Men er du nødt til at flytte til en ny del af Danmark for at komme tæt på drømmejobbet? Så er der nogle ting, du skal have styr på, inden du flytter. Så du er sikret, at flytningen går glidende, og der ikke opstår problemer undervejs, i både flytningen og opstarten af det nye kapital i dit liv.

3 ting du skal have tjek på inden du flytter

  1. Tjek om der er dækning hos dit nuværende mobilselskab i dit nye område
  2. Kan du have alle dine ting selv, ellers husk at leje en flytte bil
  3. Besøg lokalområdet inden du flytter.

Det er ikke alle teleselskaber, der dækker lige godt i hele landet. Du kan derfor risikere, at dit nuværende selskab ikke har dækning der, hvor du skal flytte hen. Er det tilfældet, så kan du hverken komme i kontakt med din familie, dine venner eller din nye arbejdsgiver. Er det tilfældet, så undersøg, hvilke selskaber der har den bedste dækning, der hvor du skal flytte hen.

Skal du bo langt ude på landet, så er der mange selskaber, der ikke har ret god dækning. I det tilfælde er det ekstra vigtigt at finde ud af, hvor du får den bedste dækning i lige netop det område. Du skal også overveje, om du kan have alle dine ting selv, og om du gider at flytte alle dine ting selv. Du har her 3 valgmuligheder. Du kan enten selv køre dine ting, eventuelt med anhænger bag på. Du kan leje en flyttebil, hvor på du selv flytter dine ting med flyttebilen. Eller du kan leje et flyttefirma inklusiv ind og udbæring. Har skal du selv kunne pakke dine ting i papkasser og så klare flyttemændene resten for dig.

Det er også en god ide at besøge dit nye lokalområde. Er der områder her, hvor du hellere vil bo end andre? Så ved du, hvor du skal kigge efter din nye bolig. Ellers kan du risikere at komme til at bo et sted, du ikke bryder dig om og skal igennem endnu en flytning.

Skal du skifte erhverv?

Er det nye drømmejob i et helt nyt erhverv? Så kan det være, at du også skal skifte fagforening og A-kasse. Din fagforening og A-kasse er nemlig ofte specialiseret i forskellige erhverv. Der findes også helt åbne A-kasser for alle erhverv. Under alle omstændigheder er det dog en god ide, at tjekke, hvem der bedst kan hjælpe dig. Hvis der skulle være problemer i dit nye job, og hvilken fagforening og A-kasse du så skal gå efter.

Det er altid en god ide at vælge en fagforening og A-kasse med speciale i dit erhverv. Det er det, fordi de kender til de regler og love, der gælder i lige præcis det erhverv. Det er nemlig ikke helt de samme ting, der gælder ved alle erhverv.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *