Viden om dampvaskeri

Dampvask er en proces, der har eksisteret i et stykke tid. Den blev endelig perfektioneret i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Der er mange industrier, der benytter sig af denne proces, f.eks. tilberedning og sanering af fødevarer, kommercielt vaskeri (for at reducere vandforbruget), metalfremstilling, forarbejdning og efterbehandling af tekstiler, kødpakning, genbrug af papir.

Hvad er dampvaskeri?

Dampvask er en proces, hvor man bruger damp under tryk til at rengøre en genstand eller et område. Dampens høje temperatur og tryk hjælper med at fjerne snavs, fedt og andre forurenende stoffer.

Damprensning fungerer ved først at opvarme vandet, indtil det bliver til damp. Denne varme damp frigives derefter fra rengøringsmaskinens dyse ved ved at trykke på en knap. Dampens høje tryk og temperatur hjælper med at fjerne snavs, fedt og andre forureninger fra den genstand eller det område, der skal rengøres.

Læs mere om dampvaskeri på svanevask.dk.

Hvilke brancher gør brug af dampvasker?

Dampvask er yderst nyttigt i en række forskellige sammenhænge. Mange mennesker bruger damprensning til deres hjem eller virksomhed, mens nogle industrier er afhængige af processen til at rense og desinficere visse områder.

Restauranter bruger dampvaskeri til at vaske forskellige former for tekstiler. Det ka være tekstiler fra deres køkken, duge på bordet, håndklæder, sengetøj, de ansattes uniformer. Mens hoteller bruger dampvask til at rengøre tæpper, gardiner og andre typer tekstiler, de har i restauranten.

Hotelbranchen har også rigtig mange forskellige tekstiler, som skal vaskes. Primært er det sengetøj, lagner, hådklæder, puder og gardiner, som skal vaskes dagligt på et hotelværelse. Hotellerne bruger også dampvask til at rengøre tæpper i gangene og på værelserne

Dertil er der mange virksomheder, både offentlige og private, som bærer uniformer. Uniformer vaskes dagligt eller i hvertfald ugentligt. Nogle virksomheder vil gerne holde deres uniformer friske og nye, så de bruger dampvask til at fjerne pletter og andre forureninger fra materialet.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *