Oplevelser i København med børn

Går turen til København med hele familien? Den danske hovedstad byder på masser af spændende oplevelser for både børn og voksne. Nedenfor finder du inspiration til nogle af byens oplagte attraktioner for familiens yngste. Har I brug for et hotel i København, kan du se en oversigt over byens forskellige overnatningsmuligheder her.

Københavns Zoo

Københavns Zoo er en af Europas største zoologiske haver, og spreder sig over et areal på hele 11 hektar. Her finder du et stort udvalg af dyre fra hele kloden, og det er således spændende for både børn og voksne at gå på safari rundt i den store have.

Den zoologiske have har mere end 200 forskellige dyrearter, så der er virkelig noget at glæde sig til. Vil I have et overblik over hele den store have, kan I passende bestige det ikoniske sorte tårn. Zootårnet fra 1905 er 43,5 meter højt og er inspireret af Eiffeltårnet i Paris

Frilandsmuseet

Frilandsmuseet i Lyngby byder på en spændende rejse tilbage til fortiden. Ved at gå rundt i det store område, kan I få et indblik i, hvordan mennesker boede og arbejdede for 200 år siden. På Frilandsmuseet findes mere end 100 bygninger – huse, bondegårde, møller og meget mere – som er indsamlet over hele landet, og genopført her i de idylliske omgivelser.

Frilandsmuseet åbnede dørene for publikum tilbage i 1897, og det er således blandt de ældste frilandsmuseer i verden. Udover de mange interessante huse, som man frit kan gå ind i, består museet også af 25 historiske haver med blomster, frugttræer og nytteplanter. Frilandsmuseet er perfekt at besøge på en solrig sommerdag.

Vagtskifte ved Amalienborg

Vagtskiftet ved Amalienborg er som taget ud af et eventyr. Hver dag marcherer garderne fra Rosenborg i Kongens Have til mod Amalienborg til vagtskifte klokken 12. Her afløser garderne deres kammerater, og det er ofte et stort tilløbsstykke. Turen går gennem byen – nogle gange med musikkorps – og er en oplagt (og ganske gratis) attraktioner for børnene.

Den blå planet

Det store akvarium – Den blå planet – byder på mange fantastiske oplevelser, og er en perfekt attraktion på en regnvejrsdag. På Den blå planet findes 53 akvarier, hvoraf Oceantanken er den største. Oceantanken med de store hammerhajer indeholder hele 4 mio. liter vand. Udstillingen på Den blå planet består af mere end 400 forskellige arter, og der er således lagt op til noget af en jordomrejse, hvis I skal forbi dem alle.

Den blå planet åbnede i 2013, men hammerhajerne, der er akvariets største fisk, vil først være fuldt udvokset i 2023. Blandt akvariets andre spændende arter er kæmpe stillehavsblæksprutter, pilrokker og meget giftige stenfisk. I ’Regnskoven’ kan man også opleve den store kongeboa.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *