Hvad skal du have i dit penalhus?

Hvad skal du have i dit penalhus? Det er det spørgsmål, som mange elever stiller sig selv, når de skal beslutte, hvad de skal have med i skole. Hvis svaret er “en masse”, så bør du fokusere på organiseringsstrategier. Mange elever bruger tid på at organisere deres rygsæk, og det lykkes dem ikke at huske alle de forsyninger, de skal bruge til undervisningen. Dette er, hvad du som minimum bør have i dit penalhus:

  1. Blyanter – Blyanter er den ting, som du absolut skal have i dit penalhus. en blyant bruges til at skrive i hæfter og bøger, og det gode ved en blyant er, at det kan viskes ud! Hvis du laver en fejl på dit papir, som ikke kan rettes med et viskelæder, skal du tage blyanten med i skole og få en ny af læreren.
  2. Blyantspidser – Det er vigtigt at have en spidser i sit penalhus. Den bruges, når blyanten er slidt ned. Man kan få blyantspidser, som man skal bruge over en skraldespand, men man kan også købe blyantspidsere, som er i egen beholder, så man kan spidse, imens man sidder på sin plads.
  3. Viskelæder – Viskelæder skal du bruge, hvis du skriver forkert med din blyant. Viskelædere fås i et hav af farver, former og figurer, og det er altid godt at have et, som ikke afgiver farve på papiret.
  4. Lim og limstift – Disse materialer er med til at få dine projekter til at blive til noget. Du kan lime billeder, ord eller bogstaver på et stykke papir med den flydende variant; men hvis du vil have noget, der tørrer hurtigere, skal du kigge efter en gul tube, der kaldes “limstift”.
  5. Lineal – Der findes forskellige typer linealer. Når man kommer op 2.-3. klasse, begynder man at bruge linealer. En lineal er et værktøj til at lave helt lige linjer, som især bruges til at tegne figurer i matematik.
  6. Sakse – Hvis du skal klippe noget, er en saks dit foretrukne værktøj. Der kan være opgaver, som kræver, at der skal klippes noget ud, hvor det vil være genialt at have sin egen saks, som passer til ens håndstørrelse.
  7. Farveblyanter – Allerede fra børnehaveklassen er det et krav, at der er farveblyanter i penalhuset. Farveblyanter foretrækkes, fremfor tusser. Da tusser ofte går igennem siderne, hvilket er uheldigt i en arbejdsbog!

Find det rette penalhus

Der findes et hav af forskellige penalhuse til børn. Det kan varierer både i form, størrelse, farve og materiale. Det er en smagssag, om man er til det ene eller andet, men i princippet handler det om, at barnet kan lide det. Man kan få fold-ud-penalhus, hvor der er en god oversigt over sine skriveredskaber, men man kan også fås box-penalhuse, hvor det ligger blandet.

Ofte vælger man et penalhus til børn, som er matchende til skoletasken, så det hele passer sammen. Det kan Lego Ninjago skoletaske og penalhuse til drengen, men et top model skoletaske og penalhus til pigen.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *